Vloeibare Mineralen

Met vloeibare mineralen op maat, behaalt u het optimale resultaat!

 

De vloeibare mineralen ELM zijn gericht op de dagelijkse behoeftes van het melkvee, alsmede op veel voorkomende problematieken binnen een melkveehouderij.

Na een persoonlijk bezoek van onze vertegenwoordiger aan uw melkveehouderij wordt er in overleg met u besloten welke ELM mineralen dagelijks dienen te worden toegevoegd aan het drinkwater, of de mengwagen.

Onze standaard mineralen mixen kunnen veelal voldoende zijn bij de meest voorkomende problematieken. Echter ervaring heeft ons geleerd dat ELM mineralen op maat, speciaal voor uw melkveehouderij, soms nodig zijn om een optimale melkproductie te realiseren!

Wilt u meer weten omtrent het laten samenstellen van ELM op maat? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

ELM mineralen zijn vloeibare mineralen voor melkvee met daarin onmisbare mineralen, vitamines en spoorelementen welke uitsluitend voordelen bieden, zoals een optimale benutting en een beter welzijn van het melkvee. ELM wordt aan het drinkwater toegevoegd door middel van een doseerpomp, of aan de mengwagen.

ELM mineralen toevoegen aan de mengvoerwagen heeft hetzelfde effect als vaste mineralen. Echter er is een voor een optimale benutting een lagere dosering ELM mineralen nodig ten op zichtte van ESM vaste mineralen, dus een lagere kostprijs per liter melk!

Vloeibare Mineralen Standaard

ELM Standaard zijn vloeibare mineralen bestaande uit een zorgvuldig geselecteerde verzameling van onmisbare mineralen om de melkproductie van een koe te verhogen. ELM standaard is aangevuld met diverse belangrijke vitamines en spoorelementen welke uitsluitend voordelen bieden en een beter welzijn van het dier.

Vloeibare Mineralen Calcium

ELM Calcium is de ELM standaard met een verhoogde concentratie calcium. Calcium is belangrijk voor diverse lichaamsfuncties van de koe zoals de botten, spieren en de bloedstolling. De juiste concentratie is afhankelijk verschillende factoren. Jongvee neemt bijvoorbeeld weinig voer op en groeit relatief snel waardoor de behoefte naar calcium groter is.

Vloeibare Mineralen  Fosfor

ELM Fosfor is de ELM standaard met een verhoogde concentratie fosfor. Fosfor is van wezenlijk belang voor de energieverwerking van een koe en voor het zuur-base evenwicht in het lichaam. Bij een tekort kunnen er gebrek verschijnselen optreden. Bij een overmaat aan fosfor wordt de opneembaarheid van overige spoorelementen minder.

Vloeibare Mineralen  Magnesium

ELM Magnesium is de ELM standaard met extra magnesium. Alleen door dagelijks extra magnesium te verstrekken via het drinkwater is het mogelijk om voldoende magnesium in het rantsoen te krijgen.

Vloeibare Mineralen  Micro

ELM Micro is de ELM standaard met een extreem hoog gehalte micromineralen.

123 MELKVEE

123 Melkvee biedt een ruim assortiment aan (specialistische) producten voor de melkveehouderij en andere boerenbedrijven.

Gratis verzending in Nederland vanaf €99,- en alles wat voor 12:00 besteld wordt en op voorraad is, wordt vaak dezelfde dag nog verzonden en de volgende dag geleverd.

Maak geheel vrijblijvend een gratis account aan en laat ons weten welke producten u met regelmaat online besteld voor uw melkveehouderij of boerenbedrijf. Wij bieden u dan direct mooie (staffel) kortingen en/of nettoprijzen. Indien gewenst adviseren wij ook graag.

123 Melkvee - Groothandel Melkveehouderij - Producten Boerenbedrijf